Transplantacija kose i transplantacija obrva

Transplantacija kose je najnovija efikasna metoda ne samo za one koji su izgubili dobar deo svoje kose, već čak i za one koji žele da promene svoje kose ili steknu atraktivnu grivu. Ali da li su transplantacije kose zaista sigurne i uspešne? Da li je to dugotrajan proces ili ovaj rezultat dovodi do neopravdanih promjena tkiva u tijelu?

Koraci za transplantaciju kose

To je hirurški proces koji uključuje uklanjanje folikula dlake sa bilo kojeg mesta na telu, poput lica ili nogu, i njihovo sadanje na delu bez dlake. Ovaj postupak se takođe koristi kod presađivanja dlaka na trepavicama i obrvama. Najnovije tehnike su trajne i skupljaju folikularne nakupine kose. Ovaj postupak se naziva folikularna transplantacija dlake (FUT) koja se može obaviti na dva načina, skupljanjem traka i ekstrakcijom folikularne jedinice (FUE).
Kod uzimanja traka, trake na koži sa dobrim rastom kose sadiće se na ćelave površine, a ekstrakcijom folikularnih nakupina dlake sa korenima ručno se uklanjaju i postavljaju na mesto bez dlaka.
Uzimanje traka je ono što hirurzi ovih dana uglavnom usvajaju. Ostavlja tanki ožiljak na mestu donora i obećava oporavak u roku od dve nedelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.